Laden Evenementen

Masterclass: Crossmedia producties

14 september, 2020 @ 12:30 - 15:30

€75

In een MC van 3 uur laat fotograaf en multimediajournalist Ilvy Njiokiktjien (VII Agency) zien hoe je een visueel aantrekkelijk crossmedia verhaal maakt.

  • Dit evenement is voorbij.

Inhoud

Als je echt multimediaal wilt werken is het tijd om dieper in te gaan op de techniek, het script en editing. Maar het belangrijkste uitgangspunt is om je boodschap visueel aantrekkelijk en super simpel te houden. Die kunst leer je vandaag van niemand minder dan Ilvy Njiokiktjien. Zij volgde de School voor de Journalistiek in Utrecht en werkte daarna voor Sp!ts en het ANP. In 2007 werkte zij als fotografe in Zuid-Afrika. In januari 2008 won zij de Canon Prijs, de prijs voor jong fotografisch talent. In oktober 2008 won Njiokiktjien de National Geographic fotoprijs in de categorie Mens. Op 10 april 2013 werd zij als eerste benoemd tot Fotograaf des Vaderlands. Dat is een eretitel, in navolging van Dichter des Vaderlands, om het vak fotografie bij het grote publiek bekender te maken. Njiokiktjien maakte voor de zogenaamde “Fotoweek 2013” een speciale fotoserie, die werd geëxposeerd in het fotomuseum Foam. In januari 2014 won ze als eerste vrouw de Zilveren Camera. Ze kreeg deze prijs voor een foto die ze in 2013 maakte van de begrafenis van Nelson Mandela. Haar meest recente werk over de Born Frees reist multimediaal de wereld over als tentoonstelling, televisiedocumentaire, fotoserie in kranten en als boek.

Praktisch

Dit is een drie uur durende interactieve les op locatie. Ben je verhinderd of volg je deze les liever thuis. Dat kan! Vanwege corona kiezen we ervoor om fysiek les te geven met een vaste livestream-verbinding voor mensen die niet naar ALab (kunnen) komen. In Alab hebben we een lokaal van 80m2 waar we de 1,5 meter afstand tussen deelnemers en docenten kunnen waarborgen. Via webcam met goede audio apparatuur verzorgen we een live verbinding met deelnemers en docenten die niet fysiek aanwezig zullen zijn. Dat kan verschillende redenen hebben; beginnende klachten van verkoudheid, opzien tegen een reis met het OV of een gezinslid met klachten zijn allemaal logische aanleidingen om gebruik te maken van de digitale verbinding. 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

VersPers – Open Eyes voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en is geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen.

VersPers – Open Eyes is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Onderwerijs (NRTO). Lees hier de gedragscodes en algemene voorwaarden.