Alle

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Coaching voor journalisten

Intake + 4 gesprekken van 45 minuten

Ook als je geïnteresseerd bent in coaching kun je bij Open Eyes terecht. Het kan gaan om inhoudelijke begeleiding bij een specifiek onderwerp of om een traject waarbij subsidie of crowdfunding wordt gezocht. Of misschien zit je zo diep in een onderzoek dat je het begin en eind niet meer ziet. Met coaching helpen wij je project terug op de rails. Dit traject kun je ieder moment starten. De prijs is vanaf € 300,-.

Inschrijven €60 – €240

Masterclass: Interviewtechnieken

Luuk Sengers en Evert de Vos

Beginner

12.30u - 15.30u

Interviews zijn een belangrijke informatiebron en daarnaast is het interview een veel voorkomend genre in de journalistiek. Echter, bij het interviewen komt meer kijken dan enkel een vraag stellen en het antwoord noteren. Interviewen is een vak apart. In dit college kom je te weten hoe je een goed interview afneemt en hoe je ervoor zorgt dat je te weten komt wat je wilt weten.

Inschrijven €75 18 tickets left

Masterclass: Datajournalistiek

Adriana Homolova

Beginner

12.30u - 15.30u

In onze steeds meer gedigitaliseerde maatschappij is ‘data’ inmiddels een onmisbare bron voor journalisten. Wil je data gebruiken voor je onderzoek maar je weet niet waar je moet beginnen? In deze masterclass leer je met Adriana Homolová (freelance data journalist) de basis van data onderzoek: hoe je data vindt en hoe je ze vervolgens interviewt met Excel. Neem je laptop en onderzoeksideeën mee!

Inschrijven €75 18 tickets left

Masterclass: Ethische en juridische vraagstukken

Margo Smit

Beginner

12.30u - 15.30u

Aan alle (goede) journalistiek liggen ethische afspraken ten grondslag: wat kan wel en wat doen we zeker niet? Onderzoeksjournalisten zijn meestal nog een tandje zorgvuldiger. Omdat ze hun harde werk niet door een te voorkomen fout, een suffe slordigheid of onnodige uitglijer teniet willen laten doen. En omdat ze weten dat ze onder een vergrootglas liggen.

Inschrijven €75 18 tickets left

Masterclass: Systemic Journalism

Paul van der Cingel

Beginner

12.30u - 15.30u

Systemic journalism is de term voor een nieuwe trainingsmethodiek die Paul van der Cingel heeft ontwikkeld om journalisten handvatten te geven in de omgang met complexe onderwerpen. In zijn online minicursus ‘De professional in de complexe samenleving’ krijg je de hoofdlijnen te zien. In deze masterclass passen we deze principes toe op concrete vraagstukken. Je leert zien welke spelers aan zet zijn in bepaalde onderwerpen. Als je deze netwerkvisualisatie-technieken kunt toepassen helpt dat je tijdens de research- en productiefase om onderwerpen met veel verschillende betrokkenen inzichtelijk te maken voor jezelf, zodat je je verhaal kunt scherpstellen.

Inschrijven €75 18 tickets left

Summer School Mixed-Media Storytelling in Palermo

Beginner

10 dagen

Ben je ambitieus, bereid om hard te werken en sta je te popelen om eens een mediaproductie te maken in het buitenland? En heb je een bijzondere interesse in het migratievraagstuk? Neem dan deel aan de Open Eyes Summer School 2021 Mixed Media Storytelling in Palermo en ga met ons mee op reis!

Inschrijven €1495 16 tickets left

Studiejaar

Beginner

Jaar

Wil je mensen laten zien wat er wérkelijk in de wereld gebeurt? Wil je leren om pakkende verhalen te produceren die complexe ontwikkelingen verhelderen of verborgen zaken onthullen? Dat kan in de deeltijd opleiding onderzoeksjournalistiek van Open Eyes institute.

Inschrijven €1650 19 tickets left