Alle

Views Navigation

Evenement Views Navigation

Coaching voor journalisten

Intake + 4 gesprekken van 45 minuten

Ook als je geïnteresseerd bent in coaching kun je bij Open Eyes terecht. Het kan gaan om inhoudelijke begeleiding bij een specifiek onderwerp of om een traject waarbij subsidie of crowdfunding wordt gezocht. Of misschien zit je zo diep in een onderzoek dat je het begin en eind niet meer ziet. Met coaching helpen wij je project terug op de rails. Dit traject kun je ieder moment starten. De prijs is vanaf € 300,-.

Inschrijven €60 – €240

Masterclass: Wet Openbaar Bestuur (Wob) – Introductie**

Roger Vleugels

Beginner

3 uur

De Wet openbaarheid bestuur (Wob) geeft de mogelijkheid om meer informatie aan te vragen bij overheidsinstanties over informatie die niet openbaar is gemaakt door de overheid. Dit maakt de Wob een belangrijk middel voor journalisten. Roger Vleugels geeft in deze masterclass de theoretische ins en outs over de Wob en hoe deze een rol speelt in de journalistiek.

Inschrijven €75 20 tickets left

Masterclass: Economie voor journalisten

Paul van der Cingel

Beginner

12.30u - 15.30u

Het jaarverslag verslagen. Van gemeenten tot multinationals en charitatieve instelling tot ziekenhuis en voetbalclub: alle organisaties maken periodiek verslagen van hun financiële situatie. Met een beetje basiskennis kan iedere journalist zo’n jaarverslag gebruiken. Niet alleen om nieuws te vinden, maar zeker ook om het verhaal dat je al hebt te verrijken. Of gewoon om betere vragen te stellen aan organisaties. Paul van der Cingel geeft specifiek voor journalisten training in waar je op moet letten bij het lezen van verslagen en de bijbehorende begroting. 

Inschrijven €75 20 tickets left

Masterclass: Datajournalistiek

Winny de Jong

Beginner

12.30u - 15.30u

Door de groeiende digitalisering van de hedendaagse maatschappij is 'data' een steeds belangrijkere vorm van onderzoeksjournalistiek. In dit college datajournalistiek introduceert Winny de Jong (NOS) deze vorm om producties te maken en licht zij toe hoe grote hoeveelheden beschikbare data als bron te gebruiken zijn voor onderzoeksjournalisten. Zij laat zien hoe je van data verhalen maakt. Waar je ze vindt. Én hoe je ze verwerkt en kunt presenteren.

Inschrijven €75 20 tickets left

Masterclass: Storytelling

Luuk Sengers

Beginner

12:30u - 15.30u

Een goed verhaal schrijf je niet zomaar. Journalistieke artikelen zijn erg gebaat bij een duidelijke schrijfstijl en elementen waarmee je als schrijver de lezer bij de hand neemt. Welke elementen dit zijn en hoe je die kunt toepassen leer je in deze masterclass door Luuk Sengers.

Inschrijven €75 20 tickets left

Summer School Mixed-Media Storytelling in Palermo

Beginner

10 dagen

Ben je ambitieus, bereid om hard te werken en sta je te popelen om eens een mediaproductie te maken in het buitenland? En heb je een bijzondere interesse in het migratievraagstuk? Neem dan deel aan de Open Eyes Summer School 2021 Mixed Media Storytelling in Palermo en ga met ons mee op reis!

Inschrijven €1495 16 tickets left

Studiejaar

Beginner

Jaar

Wil je mensen laten zien wat er wérkelijk in de wereld gebeurt? Wil je leren om pakkende verhalen te produceren die complexe ontwikkelingen verhelderen of verborgen zaken onthullen? Dat kan in de deeltijd opleiding onderzoeksjournalistiek van Open Eyes institute.

Inschrijven €1650 19 tickets left