Masterclasses

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Masterclass: Interviewtechnieken

Luuk Sengers en Evert de Vos

Beginner

12.30u - 15.30u

Interviews zijn een belangrijke informatiebron en daarnaast is het interview een veel voorkomend genre in de journalistiek. Echter, bij het interviewen komt meer kijken dan enkel een vraag stellen en het antwoord noteren. Interviewen is een vak apart. In dit college kom je te weten hoe je een goed interview afneemt en hoe je ervoor zorgt dat je te weten komt wat je wilt weten.

Inschrijven €75 18 tickets left

Masterclass: Datajournalistiek

Adriana Homolova

Beginner

12.30u - 15.30u

In onze steeds meer gedigitaliseerde maatschappij is ‘data’ inmiddels een onmisbare bron voor journalisten. Wil je data gebruiken voor je onderzoek maar je weet niet waar je moet beginnen? In deze masterclass leer je met Adriana Homolová (freelance data journalist) de basis van data onderzoek: hoe je data vindt en hoe je ze vervolgens interviewt met Excel. Neem je laptop en onderzoeksideeën mee!

Inschrijven €75 18 tickets left

Masterclass: Ethische en juridische vraagstukken

Margo Smit

Beginner

12.30u - 15.30u

Aan alle (goede) journalistiek liggen ethische afspraken ten grondslag: wat kan wel en wat doen we zeker niet? Onderzoeksjournalisten zijn meestal nog een tandje zorgvuldiger. Omdat ze hun harde werk niet door een te voorkomen fout, een suffe slordigheid of onnodige uitglijer teniet willen laten doen. En omdat ze weten dat ze onder een vergrootglas liggen.

Inschrijven €75 18 tickets left

Masterclass: Systemic Journalism

Paul van der Cingel

Beginner

12.30u - 15.30u

Systemic journalism is de term voor een nieuwe trainingsmethodiek die Paul van der Cingel heeft ontwikkeld om journalisten handvatten te geven in de omgang met complexe onderwerpen. In zijn online minicursus ‘De professional in de complexe samenleving’ krijg je de hoofdlijnen te zien. In deze masterclass passen we deze principes toe op concrete vraagstukken. Je leert zien welke spelers aan zet zijn in bepaalde onderwerpen. Als je deze netwerkvisualisatie-technieken kunt toepassen helpt dat je tijdens de research- en productiefase om onderwerpen met veel verschillende betrokkenen inzichtelijk te maken voor jezelf, zodat je je verhaal kunt scherpstellen.

Inschrijven €75 18 tickets left