Masterclasses

Views Navigation

Evenement Views Navigation

Masterclass: Wet Openbaar Bestuur (Wob) – Introductie**

Roger Vleugels

Beginner

3 uur

De Wet openbaarheid bestuur (Wob) geeft de mogelijkheid om meer informatie aan te vragen bij overheidsinstanties over informatie die niet openbaar is gemaakt door de overheid. Dit maakt de Wob een belangrijk middel voor journalisten. Roger Vleugels geeft in deze masterclass de theoretische ins en outs over de Wob en hoe deze een rol speelt in de journalistiek.

Inschrijven €75 20 tickets left

Masterclass: Economie voor journalisten

Paul van der Cingel

Beginner

12.30u - 15.30u

Het jaarverslag verslagen. Van gemeenten tot multinationals en charitatieve instelling tot ziekenhuis en voetbalclub: alle organisaties maken periodiek verslagen van hun financiële situatie. Met een beetje basiskennis kan iedere journalist zo’n jaarverslag gebruiken. Niet alleen om nieuws te vinden, maar zeker ook om het verhaal dat je al hebt te verrijken. Of gewoon om betere vragen te stellen aan organisaties. Paul van der Cingel geeft specifiek voor journalisten training in waar je op moet letten bij het lezen van verslagen en de bijbehorende begroting. 

Inschrijven €75 20 tickets left

Masterclass: Datajournalistiek

Winny de Jong

Beginner

12.30u - 15.30u

Door de groeiende digitalisering van de hedendaagse maatschappij is 'data' een steeds belangrijkere vorm van onderzoeksjournalistiek. In dit college datajournalistiek introduceert Winny de Jong (NOS) deze vorm om producties te maken en licht zij toe hoe grote hoeveelheden beschikbare data als bron te gebruiken zijn voor onderzoeksjournalisten. Zij laat zien hoe je van data verhalen maakt. Waar je ze vindt. Én hoe je ze verwerkt en kunt presenteren.

Inschrijven €75 20 tickets left

Masterclass: Storytelling

Luuk Sengers

Beginner

12:30u - 15.30u

Een goed verhaal schrijf je niet zomaar. Journalistieke artikelen zijn erg gebaat bij een duidelijke schrijfstijl en elementen waarmee je als schrijver de lezer bij de hand neemt. Welke elementen dit zijn en hoe je die kunt toepassen leer je in deze masterclass door Luuk Sengers.

Inschrijven €75 20 tickets left