Laden Evenementen

Masterclass: Datajournalistiek

1 februari, 2021 @ 12:30 - 15:30

€75

In onze steeds meer gedigitaliseerde maatschappij is ‘data’ inmiddels een onmisbare bron voor journalisten. Wil je data gebruiken voor je onderzoek maar je weet niet waar je moet beginnen? In deze masterclass leer je met Adriana Homolová (freelance data journalist) de basis van data onderzoek: hoe je data vindt en hoe je ze vervolgens interviewt met Excel. Neem je laptop en onderzoeksideeën mee!

  • Dit evenement is voorbij.

Inhoud

In onze steeds meer gedigitaliseerde maatschappij is ‘data’ inmiddels een onmisbare bron voor journalisten. Wil je data gebruiken voor je onderzoek maar je weet niet waar je moet beginnen? In deze masterclass leer je van Adriana Homolová (freelance data journalist) de basis van data onderzoek: hoe je data vindt en hoe je ze vervolgens interviewt met Excel. Neem je laptop en onderzoeksideeën mee!

Praktisch

Dit is een twee uur durende interactieve les op locatie. Ben je verhinderd of volg je deze les liever thuis. Dat kan! Vanwege corona kiezen we ervoor om fysiek les te geven met een vaste livestream-verbinding voor mensen die niet naar ALab (kunnen) komen. In Alab hebben we een lokaal van 80m2 waar we de 1,5 meter afstand tussen deelnemers en docenten kunnen waarborgen. Via webcam met goede audio apparatuur verzorgen we een live verbinding met deelnemers en docenten die niet fysiek aanwezig zullen zijn. Dat kan verschillende redenen hebben; beginnende klachten van verkoudheid, opzien tegen een reis met het OV of een gezinslid met klachten zijn allemaal logische aanleidingen om gebruik te maken van de digitale verbinding. 

Over de docent

Adriana Homolová is een in Slowakije geboren datajournalist in Nederland. Adriana gebruikt haar computervaardigheden voor het verzamelen van gegevens en het begrijpen van (zeer grote) Excel-tabellen. In het verleden heeft ze voornamelijk gewerkt voor de Nederlandse redacties Investico en het tijdschrift OneWorld. Na een korte periode bij het Nederlandse omroepproject Pointer, is ze nu als dataspecialist betrokken bij meerdere internationale projecten bij de OCCRP, Arena for Journalism in Europe en Lost in Europe. Ze leert andere journalisten hoe ze computers met Python moeten gebruiken. Ze is daarnaast projectleider van Elvis – map me tender, een online tool om Europese openbare aanbestedingen visueel te maken.

Volg Adriana ook op Twitter: @naberacka

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

VersPers – Open Eyes voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en is geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen.

VersPers – Open Eyes is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Onderwerijs (NRTO). Lees hier de gedragscodes en algemene voorwaarden.