Laden Evenementen

Masterclass: Economie voor journalisten

23 november, 2020 @ 12:30 - 15:30

€75

Het jaarverslag verslagen. Van gemeenten tot multinationals en charitatieve instelling tot ziekenhuis en voetbalclub: alle organisaties maken periodiek verslagen van hun financiële situatie. Met een beetje basiskennis kan iedere journalist zo’n jaarverslag gebruiken. Niet alleen om nieuws te vinden, maar zeker ook om het verhaal dat je al hebt te verrijken. Of gewoon om betere vragen te stellen aan organisaties. Paul van der Cingel geeft specifiek voor journalisten training in waar je op moet letten bij het lezen van verslagen en de bijbehorende begroting. 

  • Dit evenement is voorbij.

Inhoud

Het jaarverslag verslagen. Gemeenten, multinationals, charitatieve instellingen, ziekenhuizen en voetbalclubs, allemaal maken ze periodiek verslagen van hun financiële situatie. Iedere journalist kan met een beetje basiskennis zo’n jaarverslag gebruiken. Niet alleen om nieuws te vinden, maar zeker ook om het verhaal dat je al hebt te verrijken. Of gewoon om betere vragen te stellen aan organisaties. Paul van der Cingel geeft je training in waar je op moet letten bij het lezen van verslagen en de bijbehorende begroting. 

Praktisch

Dit is een drie uur durende interactieve les op locatie. Ben je verhinderd of volg je deze les liever thuis. Dat kan! Vanwege corona kiezen we ervoor om fysiek les te geven met een vaste livestream-verbinding voor mensen die niet naar ALab (kunnen) komen. In Alab hebben we een lokaal van 80m2 waar we de 1,5 meter afstand tussen deelnemers en docenten kunnen waarborgen. Via webcam met goede audio apparatuur verzorgen we een live verbinding met deelnemers en docenten die niet fysiek aanwezig zullen zijn. Dat kan verschillende redenen hebben; beginnende klachten van verkoudheid, opzien tegen een reis met het OV of een gezinslid met klachten zijn allemaal logische aanleidingen om gebruik te maken van de digitale verbinding.

Een tot de kern teruggebrachte versie van dit vak bieden we aan als videoclass on demand. Bekijk deze en andere lessen onder ‘Open Eyes videoclasses’.

Over de docent

Paul van der Cingel is econoom, eigenaar van Research voor de Regio® en verbonden aan Open Eyes Institute en de Hogeschool Windesheim. Hij verzorgt economische trainingen voor journalisten en trainingen voor een betere omgang met complexe vraagstukken voor professionals in het algemeen. Daarnaast publiceerde hij twee boeken, waaronder ‘Internationale economie in het nieuws’, dat in 2011 bij de CBS Persprijs een eervolle vermelding kreeg. En hij is bijzonder lid van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ.nl) en member of the Global Complexity Network (GloComNet.org).

Volg Paul ook op Twitter: @pvandercingel

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

VersPers – Open Eyes voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en is geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen.

VersPers – Open Eyes is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Onderwerijs (NRTO). Lees hier de gedragscodes en algemene voorwaarden.