Laden Evenementen

Masterclass: Systemic Journalism

29 maart, 2021 @ 12:30 - 15:30

€75

Systemic journalism is de term voor een nieuwe trainingsmethodiek die Paul van der Cingel heeft ontwikkeld om journalisten handvatten te geven in de omgang met complexe onderwerpen. In zijn online minicursus ‘De professional in de complexe samenleving’ krijg je de hoofdlijnen te zien. In deze masterclass passen we deze principes toe op concrete vraagstukken. Je leert zien welke spelers aan zet zijn in bepaalde onderwerpen. Als je deze netwerkvisualisatie-technieken kunt toepassen helpt dat je tijdens de research- en productiefase om onderwerpen met veel verschillende betrokkenen inzichtelijk te maken voor jezelf, zodat je je verhaal kunt scherpstellen.

  • Dit evenement is voorbij.

Inhoud

Met Systemic Journalism kan je inzicht krijgen in complexe vraagstukken. We leven in een ‘hyperconnected world’: dingen, mensen en organisaties in onze samenleving raken steeds meer onderling met elkaar verweven. Dit college gaat over de complexiteit (letterlijk: vervlochtenheid) in onze maatschappij.

Systemic journalism is de term voor een nieuwe trainingsmethodiek die Paul van der Cingel heeft ontwikkeld om journalisten handvatten te geven in de omgang met complexe onderwerpen. In zijn online minicursus ‘De professional in de complexe samenleving’ krijg je de hoofdlijnen te zien. In deze masterclass passen we deze principes toe op concrete vraagstukken. Paul van der Cingel leert je in te zien welke spelers aan zet zijn in bepaalde onderwerpen. Als je deze netwerkvisualisatie-technieken kunt toepassen helpt dat je tijdens de research- en productiefase om onderwerpen met veel verschillende betrokkenen inzichtelijk te maken voor jezelf, zodat je je verhaal kunt scherpstellen.

Praktisch

Dit is een drie uur durende interactieve les op locatie. Ben je verhinderd of volg je deze les liever thuis. Dat kan! Vanwege corona kiezen we ervoor om fysiek les te geven met een vaste livestream-verbinding voor mensen die niet naar ALab (kunnen) komen. In Alab hebben we een lokaal van 80m2 waar we de 1,5 meter afstand tussen deelnemers en docenten kunnen waarborgen. Via webcam met goede audio apparatuur verzorgen we een live verbinding met deelnemers en docenten die niet fysiek aanwezig zullen zijn. Dat kan verschillende redenen hebben; beginnende klachten van verkoudheid, opzien tegen een reis met het OV of een gezinslid met klachten zijn allemaal logische aanleidingen om gebruik te maken van de digitale verbinding.

Over de docent

Paul van der Cingel is econoom, eigenaar van Research voor de Regio® en verbonden aan Open Eyes Institute en de Hogeschool Windesheim. Hij verzorgt economische trainingen voor journalisten en trainingen voor een betere omgang met complexe vraagstukken voor professionals in het algemeen. Daarnaast publiceerde hij twee boeken, waaronder ‘Internationale economie in het nieuws’, dat in 2011 bij de CBS Persprijs een eervolle vermelding kreeg. En hij is bijzonder lid van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ.nl) en member of the Global Complexity Network (GloComNet.org).

Volg Paul ook op Twitter: @pvandercingel

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

VersPers – Open Eyes voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en is geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen.

VersPers – Open Eyes is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Onderwerijs (NRTO). Lees hier de gedragscodes en algemene voorwaarden.