Laden Evenementen

Masterclass: Wet Openbaar Bestuur (Wob) – Introductie**

12 oktober, 2020 @ 10:00 - 14:00

€75

De Wet openbaarheid bestuur (Wob) geeft de mogelijkheid om meer informatie aan te vragen bij overheidsinstanties over informatie die niet openbaar is gemaakt door de overheid. Dit maakt de Wob een belangrijk middel voor journalisten. Roger Vleugels geeft in deze masterclass de theoretische ins en outs over de Wob en hoe deze een rol speelt in de journalistiek.

  • Dit evenement is voorbij.

De Wet openbaarheid bestuur (Wob) geeft de mogelijkheid om meer informatie aan te vragen bij overheidsinstanties over informatie die niet openbaar is gemaakt door de overheid. Dit maakt de Wob een belangrijk middel voor journalisten.

 

Wat ga je doen?

De Wet openbaarheid bestuur (Wob) geeft de mogelijkheid om meer informatie aan te vragen bij overheidsinstanties over informatie die niet openbaar is gemaakt door de overheid. Dit maakt de Wob een belangrijk middel voor journalisten. Roger Vleugels geeft in de eerste masterclass de theoretische ins en outs over de Wob en hoe deze een rol speelt in de journalistiek.

NB. Voor wie zich echt in de Wob wil verdiepen én een verzoek wil indienen, hebben wij 4 colleges Wob-verzoeken ingepland. Je leert de theorie, schrijft een concept verzoek, krijgt daar feedback op van niemand minder dan Roger Vleugels en je dient het Wob verzoek zelf in. Les 4 is een terugkomles: als de termijn verstreken is kom je naar de les om te bespreken of je voldoende antwoord hebt gehad. 

(Ben je in de hele reeks geïnteresseerd, reserveer dan hier je ticket)

PRAKTISCH

Vanwege corona kiezen we ervoor om fysiek les te geven met een vaste livestream-verbinding voor mensen die niet naar ALab (kunnen) komen. In Alab hebben we een lokaal van 80m2 waar we de 1,5 meter afstand tussen deelnemers en docenten kunnen waarborgen. Via webcam met goede audio apparatuur verzorgen we een live verbinding met deelnemers en docenten die niet fysiek aanwezig zullen zijn. Dat kan verschillende redenen hebben; beginnende klachten van verkoudheid, opzien tegen een reis met het OV of een gezinslid met klachten zijn allemaal logische aanleidingen om gebruik te maken van de digitale verbinding. 

Over de docent

Roger Vleugels is dé autoriteit in Nederland op het gebied van de Wob en het gebruik daarvan. Hij werkt onder andere in opdracht van RTL en NRC.

Volg Roger ook op Twitter: @RogerVleugels 

 

Weet je iemand die deze Summer School geweldig zou vinden? Vertel ze het…

Je kunt de hashtag #OpenEyesInstitute gebruiken om te praten over de cursus op social media.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

VersPers – Open Eyes voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en is geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen.

VersPers – Open Eyes is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Onderwerijs (NRTO). Lees hier de gedragscodes en algemene voorwaarden.